Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

10 Februarie 2008

Când Armata Română gândeşte occidental

Filed under: Hărţi şi imagini aeriene,Lucrări — Ionuţ @ 16:36
Tags: , ,

(text preluat de pe blogul vechi al lui Guiţă)

(copyright imagine aeriană: Google Earth)

terenuriarmata.jpg

Ce mai citim în Săptămâna Financiară, ultimul nr, foarte interesant, mai ales pt cei ce stau prin zonă sau au rubedenii în Armată:

În 1994 cel mai mare proprietar de terenuri din România – Armata, cea care l-a îmbogăţit pe Gigi Becali cu terenurile din Pipera – primeşte 2 terenuri mari în Drumul Taberei: unul de 4,6 hectare vis-a-vis de piaţa Moghioroş şi altul de 2 hectare pe Buclă. Pe primul l-am identificat, e terenul viran dintre parc, monstruozitatea aia de biserică şi poştă, cel pe care a fost patinoarul şi circul. Pe al 2-lea îl suspectez a fi în mărăcinii dintre Tricodava şi Lovinescu, vis-a-vis de ştrand, deoarece e singurul teren mare liber pe Buclă. Poza de pe Google Earth mai sus.

Aşa… Pe primul teren Primăria 6 şi-a pus tarabe. A venit apoi Primăria Bucureşti şi l-a închiriat la firme. Tipii din MApN s-au pus pe capul lor şi au evacuat tarabele şi au recuperat cei 13.000 de euro pe care PMB îi luase fără drept de la circul Aquatico Belluci (au avut spectacole acolo acum 2 săptămâni).

Bun… Acum, ce să facă Armata să mai scoată un ban, mai ales că cică NATO le cere să desfiinţeze unităţile militare din oraş (a dat Dumnezeu în sfârşit, că zeci de mii de tineri stau fără casă şi Armata Română ţine numai în Drumul Taberei zeci de hectare ocupate cu barăci părăsite şi boscheţi). Şi cum Armata Română nu e ca cea chineză care are afaceri în toate domeniile economice, inclusiv operator GSM, s-au gândit s-o pună de un parteneriat.

Aşa că au gândit ei că pot scoate 200 milioane euro de pe terenurile astea 2. Şi au făcut o licitaţie, unde au participat 38 de firme. Au repetat de mai multe ori licitaţia pt că numai garanţia era de 30 milioane euro.

Până la urmă câştigător e un consorţiu financiar belgian care va plăti MApN 100 milioane euro pt 5,6 hectare. Pe restul de 1 hectar va construi pt Armată un hotel de 4 stele, un cămin de garnizoană modern, spaţii comerciale şi de recreere. Şi asta urgent de tot.

Belgienii nu vor ieşi în pierdere: în câţiva ani vor trage vreo 1000-2000 de locuinţe pe care îşi vor scoate rapid banii şi profitul.

Nici MApN nu va regreta: negociatorii Ministerului au pus condiţii dure. Angajaţii săi vor avea prioritate la cumpărarea locuinţelor. În plus, primele 20% din ele vor avea un discount de 5% pt militari.

Critic eu deseori activitatea miliţienilor verzi, dar uite că mai se mişcă ceva în ţara asta… Dar eu tot aştept apartamentele pentru tineri de pe terenurile fostelor unităţi militare…

Anunțuri

27 comentarii

 1. Eu am auzit ca si terenul unde acum este biserica a apartinut armatei, dar a fost donat de armata pentru construirea bisericii.

  Comentariu de Notarul anonim al regelui Bela — 11 Februarie 2008 @ 13:20

 2. Foarte buna analiza. Felicitari !
  Stiti, cumva, cand va incepe construirea ansamblului de locuinte pe locul unde a fost patinoarul ?
  Multumesc !

  Comentariu de Ioan — 10 Martie 2008 @ 1:46

 3. Mulţumesc, dar e o adaptare/rezumat după un articol din Săptămâna Financiară.
  Nu ştiu când vor începe lucrările. Şi eu sunt curios să aflu. Deocamdată se poate observa cum se stagnează şi, deşi licitaţia a avut loc anul trecut, patinoarul e tot acolo, la fel şi gunoaiele sau târgul ad-hoc de lângă poştă.

  Comentariu de Ionuţ — 11 Martie 2008 @ 9:19

 4. Obiective de investiţii
  Proiectul de construire, prin asociere în participaţiune, a unor obiective de investiţii pe două terenuri situate în cartierul bucureştean Drumul Taberei, aflate în proprietatea privată a Ministerului Apărării, se va realiza de către o firmă belgiană.
  Grupul de dezvoltare imobiliară “Robelco” a fost declarat câştigător în urma desfăşurării etapelor succesive de licitaţie prin dialog competitiv, iniţiate în luna ianuarie 2007, pentru realizarea unor obiective de investiţii, respectiv locuinţe, birouri, hotel şi săli polivalente.
  În perioada următoare, o comisie de specialişti ai Ministerului Apărării va negocia şi va propune semnarea contractului de asociere în participaţiune, care va consta în punerea terenurilor la dispoziţia investitorului, acesta urmând să asigure finanţarea şi realizarea întregului proiect. Părţile asociate convin să-şi împartă investiţiile realizate potrivit clauzelor contractuale, ministerul urmând să intre în posesia următoarelor investiţii:
  – hotel standard 4 stele, dotat şi echipat corespunzător cu 90 de camere, restaurant, săli polivalente şi parcări aferente;
  – complex multifuncţional compus din 3 săli de conferinţă, o sală polivalentă, restaurant, birouri, sală de spectacole, cu dotările aferente;
  – locuinţe care vor primi destinaţia de spaţii de locuit în regim militar.
  În contrapartida construcţiilor realizate pentru minister, investitorul va dobândi în proprietate o cotă parte din terenurile în cauză, în echivalent valoric, pe acest teren urmând a realiza spaţii de locuit, sociale şi comerciale. Personalul Ministerului Apărării va avea prioritate la cumpărarea locuinţelor construite de investitor, la preţul de vânzare stabilit de acesta.
  După finalizarea şi semnarea contractului, prevăzută pentru luna septembrie 2007, investitorul va întocmi şi prezenta documentaţia tehnico-economică în vederea obţinerii certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire, conform Planului de urbanism al zonei.
  Pentru materializarea proiectului sunt stabilite următoarele termene intermediare:
  – decembrie 2007 – întocmirea documentaţiei tehnico-economice de către investitor şi avizarea acesteia de către Ministerul Apărării;
  – aprilie 2008 – obţinerea autorizaţiei de construire;
  – septembrie 2008 – începerea lucrărilor de realizare a investiţiilor.
  Proiectul are ca termen de finalizare, pentru investiţiile destinate Ministerului Apărării, 24 de luni de la obţinerea autorizaţiei, iar pentru obiectivele investitorului 48 de luni, de la finalizarea investiţiilor instituţiei publice.
  Procedura de dialog competitiv s-a desfăşurat în două etape, respectiv preselectarea investitorilor interesaţi şi realizarea dialogului propriu-zis cu investitorii selectaţi pe baza caietului de sarcini şi a criteriilor de evaluare întocmite pentru această procedură. Un număr de 38 de societăţi comerciale şi-au manifestat interesul pentru acest proiect, cumpărând caietul de sarcini.

  Direcţia Domenii şi Infrastructuri

  Comentariu de Cezar — 26 Martie 2008 @ 23:30

 5. Mulţumim frumos pt aceste informaţii utile, Cezar!
  Rezumativ, pt cine a întrebat „când e gata”: în 6 ani, sau chiar mai puţin, vor apărea zone noi în jurul parcului Drumul Taberei. Probabil peste 4 ani deja vor fi puse în vânzare locuinţe pt populaţia civilă.

  Comentariu de Ionuţ — 28 Martie 2008 @ 9:21

 6. va rog, mentionati sursa de unde ati preluat toate informatiile astea (eventual linku’)

  Comentariu de janett — 2 Aprilie 2008 @ 15:29

 7. Articolul original este un rezumat al unui articol din Săptămâna Financiară de la sfârşitul anului trecut, împănat cu comentarii personale. Pe internet cred că mai este articolul în arhiva ziarului.

  Despre amănuntele relatate de Cezar trebuie să-l întrebăm chiar pe el.

  Comentariu de Ionuţ — 3 Aprilie 2008 @ 12:57

 8. Vedeti aici originalele:
  http://www.mapn.ro/legislatie/LEGI/obiective_de_investitii.doc
  http://www.presamil.ro/OM/2007/17/15.pdf
  Toate bune !

  P.S. In concluzie, daca nu se va intampla ca vreun semianalfabet sa puna mana pe aceste terenuri, in septembrie incep constructiile !

  Comentariu de Mike — 4 Aprilie 2008 @ 1:05

 9. stimati domni,
  locuiesc de 30 de ani langa terenul din fata standului si am indurat f multe in acesti ani..
  astazi am vazut pe cineva vizitand acest loc si mi-am facut sperante ca se va termina cu mizeria umana(aici traiesc boschetari, tigani care isi nasc copii printre gunoie cat casa , caini vagabonzi si pisici cataratoare crescute de betivii din zona care si-au facut si carciuma pe teren)..
  acum vom indura mizeria constructiilor dar ,cine stie , poate vom ajunge la sfarsitul vietii la un capat de drum si ni se va asfalta si noua strada din fata casei..
  stimati domni stie cineva daca este adevarat cu tot ce se intimpla sau numai sunt „vizionari” cum am avut parte in atatia ani ?
  cand se vor incepe constructiile si daca se stie exact ce se va contrui pe terenul din fata strandului drumul taberii
  vizavi de acest teren , mai este unul mic , care credem ca este in aceeasi situatie , teren pe care noi locatarii il numim wcul cainilor..
  desi este in parcul moghioros un loc special amenajat pentru caine este mult mai comod romanului nostru sa iasi din casa drept in fata blocului pentru nevoile cainilor ca apoi sa respire aerul curat..
  stie cineva ce se intimpla si cu acest teren?
  va multumesc..

  Comentariu de popescu — 22 Mai 2008 @ 16:32

 10. Poteras vrea sa ia cu japca aceste terenuri, desi sunt ale MApN. Sau poate au cazut la mica intelegere, doar suntem in Romania.
  @ popescu: zi „Doamne fereste !” de mai rau…

  Comentariu de Mihnea — 24 Mai 2008 @ 17:49

 11. stimati domni
  curatenia a inceput pe terenul sus mentionat dar s-a auzit ca armata a vandut primariei si ca se va construi o parcare…
  stie cineva ce se intampla?

  Comentariu de popescu — 2 Iunie 2008 @ 15:18

 12. stie cineva ce se va contrui pe acest teren??

  Comentariu de popescu — 2 Iunie 2008 @ 15:29

 13. stie cineva ce se va contrui pe acest teren??

  Comentariu de popescu — 2 Iunie 2008 @ 15:31

 14. Parcare??? Mai degraba blocuri de locuit. Desi eu personal as vrea un parc in plus!

  Comentariu de Dan — 2 Iunie 2008 @ 20:19

 15. Cel mai bine ar fi să întrebați la Primăria Sector 6 sau la Ministerul Apărării, în baza Legii Accesului Liber la Informații.

  E foarte posibil ca aceasta să fie prima fază a construirii complexului pt MAp, așa cum s-a spus mai sus. Ar fi în termen, deci asta mi se pare cea mai plauzibilă și de bun simț explicație.

  E bine să vă informați, ca să nu cădeți iar (unii dintre dvs) în capcana zvonurilor gen „mall în locul Tricodava” sau „blocuri de 30 de etaje în Parcul Drumul Taberei”.

  Comentariu de Ionuţ — 2 Iunie 2008 @ 22:07

 16. Cum e posibil ca armata sa vanda terenurile primariei, dupa ce acestea au fost concesionate cosortiului belgian Dexia-Robelco pentru construirea complexului multifunctional ?? Dar, cum spunea cineva mai sus, suntem in Romania si totul e posibil…
  Treaba cu “blocuri de 30 de etaje în Parcul Drumul Taberei” poarta semnatura Poteras & Co, ca si zvonul raspandit printre batrane ca, daca nu voteaza, nu-si mai primesc pensia…
  Daca nu v-ati saturat, votati Poteras. Daca v-ati saturat…

  Comentariu de Camelia B. — 6 Iunie 2008 @ 22:41

 17. Armata l-a îmbogăţit pe Gigi Becali. Era el şi înainte, dar fără terenurile Armatei era şi acum păduche. Tot în Armata Rromână, acum câţiva ani, erau arestaţi câte 2-3 generali pe an pt delapidarea a miliarde de lei. Acum s-au mai cuminţit, nu am mai auzit de cazuri d-astea. Furtul celor mici (subofiţeri şi ofiţeri până la colonei) nu se pune la socoteală. Aşa că să nu vorbim despre probitatea morală a Armatei Rromâne, care are încă grave lacune de imagine.

  Ştii de ce au succes zvonurile? Pt că e foarte multă lume proastă, care pune botul până şi la mesaje cu „trimite mai departe”. Eu, de regulă, dacă dau peste o informaţie o verific din mai multe surse. Şi dacă textul oferit de surse coincide sau e asemănător, e clar că e făcătură, că are un singur punct de plecare, că Fabrica de Zvonuri încă funcţionează. E ca la şcoală, unde copiază unii de la alţii.

  Nu cred că Primăria Sector 6 ar fi pus laba pe terenurile Robelco. Pt că îi depăşeşte sfera de influenţă.

  Comentariu de Ionuţ — 7 Iunie 2008 @ 8:55

 18. am vorbit cu un director de la adp sect 6 care supraveghea curatenia pe acest teren si povestea niste fantasmagorii i.e se doreste ca prin hotarare de guvern sa se ia aceste teremuri de la armata si sae faca nimeni nu stie ca .. mai ales ca se vehiculeaza ca sub acest teren ar fi conducte si nu se poate construi nimic..
  oricum se sustine ca firma Robelco nu are autorizatie de constructie…
  asteptam iar cativa ani murdari si sa vedem ce se mai intampla…

  Comentariu de popescu — 8 Iunie 2008 @ 22:06

 19. Da, aşa am citit şi eu în „Observatorul Militar”, că e o magistrală de termoficare pe dedesubt.
  Se poate construi, că ţeava aia doar nu are 2 hectare. Se construieşte pe lângă ea, iar deasupra ei vor fi probabil alei pietonale şi părculeţe.
  La fel şi pe terenul de la Moghioroş: sunt încurcaţi de biserică, dar vor construi pe lângă ea.
  Autorizaţie de construire se capătă.

  Comentariu de Ionuţ — 9 Iunie 2008 @ 8:49

 20. „…asteptam iar cativa ani murdari si sa vedem ce se mai intampla…”
  Murdari au fost toti anii cat a fost Poteras la sectorul 6 ! Sa speram ca asta a fost ultimul !

  Comentariu de Adriana — 9 Iunie 2008 @ 18:08

 21. Nu cred că ăsta va fi singurul mandat. În seara asta le lua minţile cu difuzarea meciului pe ecran mare la patinoar sub umbrele portocalii. Cică „Te uiţi la meci cu Cristian Poteraş”.

  Comentariu de Ionuţ — 9 Iunie 2008 @ 21:40

 22. Am trecut in noaptea de 5 spre 6 iulie, la ora 3, pe langa baraca dezagreabila si impodobita cu becuri de langa biserica Sf. Vineri (unde a fost mizeria aia de patinoar). Parazitii aia care sunt paznici acolo pusesera muzica tiganeasca la boxe. Cum cred ei ca oamenii din blocurile vecine pot dormii ?? Numai in Romania se poate intampla asa ceva !

  Comentariu de Ioan — 6 Iulie 2008 @ 3:43

 23. Cum au crezut că se poate dormi şi cu patinoarul. Pt cine nu ştie, există plângeri şi oameni nemulţumiţi de zgomotul produs de vechiul patinoar.

  Comentariu de Ionuţ — 6 Iulie 2008 @ 8:48

 24. Exista plangeri ?? Au fost MII de reclamatii la Politie ! Sute pe seara ! Crede-ma, intamplator stiu ce spun.
  Nici celor de la Garda de Mediu si de la Agentia de Sanatate Publica nu le e straina problema. Dar se pare ca sunt mana in mana, deocamdata…
  La ce penurie de terenuri e acum, e aberant sa tii blocat locul cu jegul ala de-i zice pationar. PDL-ul a promis, in campania electorala, construirea unui spital. Sa vedem…Nu gasesti un loc la gradinita sa-ti duci copilul, spatiile verzi din fata blocurilor au disparut pentru ca oamneii isi baga masinile pana sub fereastra celor de la parter, etc. Acolo trebuie sa se construiasca ceva pentru noi, nu sa-si faca ei afacerile ! Bucurestiul e plin de patinoare, asta nu-i decat un jeg.
  Sa speram ca Oprescu se va sesiza si va face ce trebuie !

  Comentariu de Silviu — 7 Iulie 2008 @ 23:54

 25. Am auzit ca mizeria aia de patinoar a fost dezmembrat. Totusi, baraca aia jegoasa imprejmuita cu becuri e tot acolo. Stie cineva ce se intampla ?
  Hai ca trebuie sa plec la munca. Va salut ! Si sper sa avem un cartier mai civilizat, in viitorul apropiat !

  Comentariu de Ioan — 21 Iulie 2008 @ 5:17

 26. Toate vor zbura de acolo într-o zi. Bucureştiul se civilizează încet, dar sigur, în ciuda celor peste 100 de ani în care politicienii şi camarilele lor l-au ţinut în loc, interesele obscure făcându-l să rateze startul alături de marile capitale ale lumii (care unele din ele aveau deja zeci de staţii de metrou înainte ca la noi să apară pe scară largă automobilul!!!).

  Răbdare să avem şi viaţă lungă, căci tăvălugul istoriei poate fi doar frânat, dar nu oprit. Iar politicienii de azi, mâine vor fi la 2 metri sub pământ, şi nimănui nu-i va mai păsa de şmecheriile lor. Şi marea satisfacţie va fi că nu se vor putea îngropa cu averile adunate pe spatele urbei. Asta da „Cooperativa Munca în Zadar”! 😀

  Comentariu de Ionuţ — 21 Iulie 2008 @ 8:39

 27. „P.S. In concluzie, daca nu se va intampla ca vreun semianalfabet sa puna mana pe aceste terenuri, in septembrie incep constructiile !”
  @8: Draga Mike, te-ai inselat amarnic ! E deja 22 septembrie si n-a inceput nimic ! Mafia PD-L sector 6 a pus stapanire pe terenuri. Cum or fi pacalit astia 16% dintre oamenii cu drept de vot din sectorul 6, e greu de inteles. Cert e ca s-a intamplat. Tot ce ne ramane, e sa speram ca nu se va mai intampla !

  Comentariu de Dan — 22 Septembrie 2008 @ 3:41


RSS feed for comments on this post.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: