Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

17 Februarie 2008

Preview hărţi cu album foto şi denumire blocuri

Ajutat de Adina am început aseară operaţiunea de cartare a blocurilor şi locurilor din Drumul Taberei. Este o acţiune anevoioasă, ce va decurge lent, cam în ritm de 2 hărţi (porţiuni din harta cartierului) la 3-5 săptămâni.

În ducerea la bun sfârşit a acestei iniţiative ne ajutăm de o hartă AGC-Busman ediţia 2008, capturi Google Earth, capturi bucuresti.com.ro, un aparat Benq E520+ setat pe mod VGA (640×480 pixeli), un cont gratuit de 1GB pe photobucket.com, răbdare, haine groase că e frig şi mult mers pe jos.

Aseară nu am avut prea mult spor deoarece s-a întunecat repede şi a fost şi puţin ger.

Iată cam cum m-am gândit eu să arate detalierea cartierului Drumul Taberei (desigur, nu e definitivă, şi se poate schimba în funcţie de necesităţi şi propuneri):

Se prezintă o hartă hibridă satelit/editare manuală (versiunea de mai jos este neterminată). Cu galben sunt conturate clădirile şi numerele de stradă, cu verde parcurile, numerele blocurilor şi ordinea scărilor. Spaţiile verzi dintre blocuri nu au fost luate în considerare. De-a lungul fiecărei artere e reprezentată numerotarea. Pe fiecare bloc e scris numărul cu majuscule şi scările cu litere mici. Hărţile vor putea fi descărcate la o dimensiune optimă pt vizualizare şi eventuală printare.

Photobucket

Se detaliază cu imagini fiecare arteră a hărţii. Poza asta nu va rămâne definitiv, fiind nevoie de imagini clare, făcute pe lumină bună. Fiecare clădire va fi fotografiată dintr-un unghi corespunzător, cât mai complet pe înălţime şi lungime, astfel încât să poată rămâne în arhiva locurilor cartierului.

Photobucket

Vasile Milea, bd., nr. 7
Bl. B1
4 etaje, 1 scară
Cod poştal: 061342
Alte observaţii: fără

Aştept comentarii şi sugestii aici sau pe adresa oficială de e-mail a blogului: drumultaberei@yahoo.com

Fac apel la cine cunoaşte un program freeware cu care să se poată aplica scrisul peste o imagine şi apoi să poată fi rotit în jurul axei independent de imaginea de fundal, să-mi dea de ştire. Am nevoie la editat denumirea străzilor pe hărţi. Nu m-am descurcat nici cu Paint, nici cu Paint.NET, nici cu GIMP.

Mulţumesc!

I.

Anunțuri

3 comentarii

 1. s-ar putea sa mearga picnik (www.picnik.com) pt ce-ti trebuie tie. de asemenea nu uita ca pmb.ro are harti interactive care iti dau locatiile exacte la nr de strada, lucru ce nici o alta harta online a bucurestiului n-o face (e cea de pe pmb.ro si la harti cea din 2001 fara graf transport).

  Comentariu de mihnea — 17 Februarie 2008 @ 17:09

 2. Picknik nu are suport pt text.
  PMB are hărţi slăbuţe, chiar dacă sunt de la Neuron GIS.

  Comentariu de Ionuţ — 17 Februarie 2008 @ 20:58

 3. Ai uitat sa pomenesti de: scoate agenda, baga harta, baga agenda, scoate harta, scoate agenda si aparatu, baga harta, baga si agenda..ba nu, scoate agenda si pixu…si tot asa :)))

  Comentariu de Adina — 18 Februarie 2008 @ 17:24


RSS feed for comments on this post.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: