Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

18 Februarie 2008

Războiul bisericilor

Filed under: Comunicări,Informaţii de uz general,Lucrări — Ionuţ @ 9:13

Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat înfiinţarea Parohiei Cartier ANL Constantin Brâncuşi, iar statul a alocat urgent fonduri pt construirea unei noi biserici la intersecţia Valea Ialomiţei cu Valea Oltului, şi asta chiar dacă 500 de metri mai încolo, pe Aleea Parva, există o biserică la care lucrările stagnează de ani de zile. Lucrările demarează, ANL-iştii lipesc afişe pe stâlpii de la terminalul Valea Ialomiţei cu „Spre locul Bisericii”, iar deasupra maidanului în locul căruia se va face biserică tronează un baner mare cu reclamă la noul lăcaş de cult. Asta fiind vis-a-vis de geamul meu.

Parohia „Înălţarea Domnului”, de la Romancierilor, contraatacă şi anunţă prin afişe lipite pe scările blocurilor de pe Valea Oltului că acestea nu mai aparţin de Parohia Militari 2 (?!), ci au fost rearondate către biserica de pe Aleea Valea Boteni (cea cu terenul ăla uriaş şi neîngrijit, din spatele liceului Ghe. Airinei, fost PTTR).

Asta ca nu cumva oiţele rătăcite să dea bani la altă cutie a milei.

bisericaanl.jpg

bisericaboteni.jpg

Anunțuri

5 comentarii

 1. nici nu stiam ca-s atatea biserici in cartier… razboiul incepe, o sa ma distrez sa il urmaresc 😀

  Comentariu de Jen — 18 Februarie 2008 @ 9:33

 2. Da…că la noi, iertată-mi fie comparaţia, sunt bisericile ca cârciumile şi manelele: fără număr, fără număr, fără număr…

  O să editez odată o hartă pe tema asta, că am văzut că a căutat lumea pe Google „listă biserici Drumul Taberei”.

  Comentariu de Ionuţ — 18 Februarie 2008 @ 10:10

 3. Biserica de care zici tu este deja in alt cartier, respectiv Brancusi. chiar daca mai sunt alte biserici in zona, asta nu inseamna ca un intreg cartier sa nu aibe biserica. Daca oamenii aia se pun pe facut copii, crezi ca nr mic de biserici ar face fata la nr de cereri de botez?:D

  Comentariu de Andreea — 19 Februarie 2008 @ 15:13

 4. Nu e chiar în alt cartier. Sau crezi că ţie, care stai tot aici, o să-ţi bată toaca mai în surdină, ca să nu-ţi dai seama că este lângă tine?

  Şi de câte ori crezi că-i botează pe copiii ăia cele circa 1.000 de cupluri din Brâncuşi, ca să justifice existenţa pe termen lung a încă unei biserici în zonă, pe lângă altele?

  Aici nu era vorba neapărat de Brâncuşi, ci de Valea Oltului şi împrejurimi.

  Şi să te mai întreb ceva: de ce Valea Oltului era arondată la Militari? De ce statul a dat bani pt încă o biserică în zonă, deşi cele mai apropiate 2 biserici nu sunt nici acum terminate? Şi de ce acum suntem arondaţi la Romancierilor, adică aproape 1km printre blocuri, când până la Al. Parva sunt nici 500 de metri?

  Comentariu de Ionuţ — 19 Februarie 2008 @ 18:01

 5. Subiectul acestui litigiu se afla in alt cvartal, ca sa umblam un pic la chestiuni de nuanta si sa nu folosim terminologia comunista (microraion).
  Revenind la tema articolului, arondarile catre o biserica sau alta se fac pe principii traditionale, spaga, data de catre preoti la Arhiepiscopie, Patriarhie sau alte foruri de decizie ale BOR (nu le cunosc si nici nu ma intereseaza).
  Daca statul a dat bani pentru inca o biserica este total irelevant pe langa faptul ca plateste salarii lunare tuturor calugarilor din Romania, un lucru care mi se pare in totala contradictie si cu separarea puterilor in stat precum si cu preceptele credinte ortodoxe, sau cel putin asa am eu impresia.
  Bisericile din Drumul Taberei nu sunt terminate din ratiuni economice evidente. Cum altfel s’ar mai umple cutia milei? Din nefericire aceasta practica de a intinde o constructie pe aproape 10 ani este foarte daunatoare „sanatatii” cladirii, fiind afectata datorita expunerii structurii la factori de mediu, si este un lucru bine cunoscut. Despre valoarea estetica cred ca nu are rost sa mai discutam, in afara de biserica de pe str. Brasov (Sf. Vineri parca) care desi nu are o linie autohtona este bine echilibrata si are o structura si un finisaj de exceptie, restul sunt de un gust si calitate indoielnice, cea de pe str. Parva fiind un exemplu extrem de compromis din toate punctele de vedere. Dar, cum e turcu’, si pistolu’…
  S’auzim de bine!

  Comentariu de LeMaitre — 20 Februarie 2008 @ 12:53


RSS feed for comments on this post.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: