Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

29 februarie 2008

Hartă Drumul Taberei, ediţia 2008 AGC-Busman

Filed under: Hărţi şi imagini aeriene,Informaţii geografice — Ionuţ @ 18:13

Am obţinut acordul d-lui Gheorghe Dosoniu, general manager la editura AGC-Busman, spre a reproduce secţiuni din Atlasul Bucureştiului şi Împrejurimilor, ediţia 2008, planşele 216-218 şi 236-237 referitoare la cartierul Drumul Taberei. A fost necesar acordul dânşilor datorită drepturilor de proprietate intelectuală (copyright) pe care le deţin. Îi mulţumesc pe această cale pt amabilitate şi proptitudine.

Dl Dosoniu ne-a rugat ca, în cazul în care avem obiecţii, critici, completări la harta dânşilor, să le comunicăm, astfel încât ediţiile viitoare să fie cât mai corecte.

După cum probabil ştiţi, harta editată de AGC-Busman (indiferent că este harta pliantă la 15 lei sau cea mare, tip carte, la 30 lei) este cea mai detaliată hartă tipărită a Capitalei, detaliile ajungând până la nivel de reprezentare clădire şi chiar număr de stradă. Ediţia din 2008 cuprinde noile lucrări în curs de execuţie, dar mai are şi scăpări, precum fosta întreprindere Electrotehnica de vis-a-vis de Plaza, demolată în toamna lui 2007, dar care se regăseşte pe harta de anul acesta. Hărţile se găsesc de vânzare la chioşcurile RATB sau de ziare, ediţiile din 2006, 2007 şi 2008. Eu vă recomand ediţia din 2008.

Pt cei interesaţi, editura AGC-Busman a mai tipărit în formatul de hartă pliabilă şi planurile altor câtorva mari oraşe din România. Mai multe în această privinţă puteţi afla accesând pagina editurii AGC-Busman România sau vizitând standurile mari de presă şi carte (ex: Diverta).

Mai jos aveţi ataşate imaginile miniatură ale planşelor mai sus amintite. Veţi găsi atât versiunea mare, completă a planşei (sub denumirea „AGCplanşa2..mare”), cât şi decupată porţiunea aflată în cartierul Drumul Taberei (sub denumirea „AGCplanşa2..mică”). Dând click pe ele le puteţi vizualiza în format mare, şi chiar descărca.

Planşa 216 – vestul cartierului (exteriorul Buclei, interiorul Buclei, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului, Depoul Bujoreni, Timişoara)

agcplansa216mare.jpg agcplansa216mica.jpg

Planşa 217 – partea centrală a cartierului (exteriorul Buclei, interiorul Buclei, Parcul Drumul Taberei, P-ţa Drumul Taberei/Moghioroş, Braşov, Favorit, Sibiu, 1 Mai/Compozitorilor, Timişoara)

agcplansa217mare.jpg agcplansa217mica.jpg

Planşa 218 – zona estică a cartierului (Orizont, Vasile Milea, Răzoare)

agcplansa218mare.jpg agcplansa218mica.jpg

Planşa 236 – sudul cartierului (Valea Oltului, Prelungirea Ghencea)

agcplansa236mare.jpg agcplansa236mica.jpg

Planşa 237 – sudul cartierului (Prelungirea Ghencea, Braşov)

agcplansa237mare.jpg agcplansa237mica.jpg

Sper că aceste hărţi vă vor fi utile şi, în cazul în care observaţi nereguli, să le transmiteţi aici sau pe adresa editurii AGC-Busman România la e-mail agc-busman@agc-busman.ro sau la nr de fax 021-3130438.

Reclame

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: