Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

14 Aprilie 2008

Viaţa pe Str. Valea Oltului

Filed under: Informaţii de uz general,Transport şi trafic — Ionuţ @ 9:31

Una dintre arterele vitale ale cartierului Drumul Taberei, Str. Valea Oltului, este un adevărat coşmar pt cei ce locuiesc în vecinătatea sa ori se aventurează s-o traverseze în ore de vârf.

Proiectată ca o cale de comunicaţie rapidă între vestul şi sudul Capitalei, Str. Valea Oltului nu-şi mai îndeplineşte de mult această funcţie. Planurile de urbanizare au ocolit-o cu grijă, astfel încât această stradă principală şi aglomerată are „extraordinara” lăţime de…o bandă pe fiecare sens. Dacă în mod normal să o străbaţi de la un capăt la altul durează circa 1 minut, în orele de vârf durează şi 15-30 de minute.

Datorită acestui fapt şi circulaţia de pe arterele adiacente Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului se blochează deseori. De pe 2 benzi traficul se strangulează pe o singură bandă. Datorită indisciplinei unora dintre şoferi se blochează şi ieşirea troleibuzelor din terminalul de la Valea Ialomiţei.

O altă problemă a celor ce au geamurile apartamentelor către Str. Valea Oltului (printre ei mă număr şi eu) este zgomotul. Ziua putem compara nivelul decibelilor cu cel de pe Magheru, de exemplu, datorită vehiculelor de tonaj şi claxoanelor. Noaptea traficul nu încetează, poluarea fonică menţinându-se la cote peste nivelul orei. Claxoane, sirene, huruit de motociclete, camioane şi maşini de pompieri, scârţâitul electric al troleibuzelor, muzica din vehicule, echipele de întreţinere edilitară… Şi, ca „melodia” să fie completă şi desăvârşită, se adaugă şi urletele haitelor de câini maidanezi.

La nici una dintre aceste probleme nu întrevăd o rezolvare într-un viitor apropiat.

Anunțuri

4 comentarii

 1. da, aspectu e foarte true.
  v oltului e / a ramas infiorator de INGuSTA. zici ca e virgina.
  desi e aproape centura.

  ca sa nu mai zic, acu cativa ani, inainte de ANLuri, cand era gardu ala din beton si toti care veneau noaptea de pe v ialom, in intersectia aia in T , o luau drept in ainte.

  Comentariu de janet — 21 Aprilie 2008 @ 21:13

 2. am gasit un anunt cum ca se va deschide un nou SuperMarket Mega Image la intersectia intre olt si ialomita.

  2. ai vreo idee de ce astia cu renovatu strazii ialomita au rashketat DIN NOU bucati din strada ??

  ca eu nu gasesc explicatie decat ca au facuto prea inalta si acuma o subtiaza…

  Comentariu de janet — 25 Aprilie 2008 @ 10:12

 3. Cum ar zice Leana: „Iezistă o iexplicaţie!” 🙂 Şi aceea ar fi: cine face şi desface, mereu are ce face…pe bani publici.

  Mega Image la intersecţia Valea Oltului cu Valea Ialomiţei? Unde, în locul bisericii la care stagnează lucrările? Poate spre Flipper. Ce zici, scăpăm în 2 ani de boscheţi şi maidanezi? 😀

  Îţi zic eu: minţile luminate cu lanterna de la brichetă cam fac planurile astea zonale cu fundul. Aici la noi, în Zona Crepusculară, mereu o să fie câte ceva de reparat după alţii.

  Noi să fim sănătoşi! 😉

  Comentariu de Ionuţ — 25 Aprilie 2008 @ 12:05

 4. ce vremuri acu 30 si ceva de ani cand ma giucam pe acolo… trecea cate o masina pe ora pe strada valea oltului. acuma nu mai poti traversa decat pe la zebre, fuck, fuck

  Comentariu de radu — 27 Aprilie 2008 @ 19:03


RSS feed for comments on this post.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: