Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

8 mai 2008

Webcam-uri în Drumul Taberei?

Dl. Horia Bucurică vorbeşte despre posibilitatea unui webcam la Piaţa Orizont. Acest lucru m-a impulsionat să caut pe internet dacă aşa ceva există la noi în cartier.

Firesc, prima oprire a fost pe livetraffic.ro. Însă singura cameră video disponibilă în sectorul 6 este tocmai la Pasajul Lujerului, pe blocul de vis-a-vis de Complexul SIR.

La o căutare cu Google s-a găsit un link către un webcam de la patinoarul de lângă Piaţa Drumul Taberei (Moghioroş), dar este nefuncţional, chiar şi după instalarea aşa zis-ului codec lipsă. Am găsit însă alte note de la utilizatori pe alte site-uri care se plângeau de acelaşi lucru . Mai multe despre acesta în articolul dedicat.

Mobotix, poate cel mai mare furnizor de la noi de camere video cu transmisie pe internet are o cameră pe şantierul Anchor Grup de pe Bd. Timişoara, care supraveghează lucrările.

În rest…pauză! Se pare că nu avem camere de trafic cu transmisie pe internet.

Pt cine se întreabă care ar fi utilitatea lor, alta decât cea distractivă de a-ţi vedea strada, să ne închipuim următorul scenariu: pleci dimineaţa de acasă cu maşina spre serviciul care se află în partea cealaltă a oraşului, trecând prin intersecţia de la Răzoare. Vrei să ştii pe unde sunt blocaje în trafic, dacă e mai liber pe Bd. Timişoara sau pe Str. Drumul Taberei, dacă coada de maşini se întinde până la Str. Romancierilor, până la Str. Braşov sau până la Str. Sibiu. Şi chiar dacă nu pleci cu maşina, poate eşti interesat pe unde ajungi în acel moment mai repede cu RATB-ul, dacă autobuzele sunt blocate în trafic, etc. Şi atunci te uiţi pe calculator şi verifici rapid situaţia traficului în câteva puncte esenţiale. Iar în cazul în care nu ai calculator la îndemână, poţi deschide pe telefonul mobil pagina web cu miniatura camerei şi poţi vedea o imagine statică a locului respectiv. (eu aşa am făcut odată cu telefonul, şi mi-a prins bine)

Desigur, se pune problema costurilor de trafic al fluxului informaţional şi a menţinerii instalaţiei în stare de funcţionare non-stop (sau măcar 14-16 ore pe zi), ce depăşesc chiar şi costul unei camere web performante. Şi această problemă rămâne nerezolvată deocamdată.

Reclame

6 comentarii

 1. […] de ce sunt 2 linkuri către blogul acesta? Treaba cu webcamurile era măreţul şi minunatul […]

  Pingback de Dl. Poteraş nu poate de grija blogului nostru « Ştiri şi informaţii despre Drumul Taberei — 8 mai 2008 @ 17:47

 2. sa stii ca mie mi’a placut,am vazut unele strazi pe care le cam uitasem!

  Comentariu de poppy — 8 mai 2008 @ 19:09

 3. De ce spuneti neadevaruri, sunt 3 link-uri cu patinoarul din Drumul Taberei,din care doar primele doua sunt functionale ! Pentru alte camere cu Internet Explorer aveti (atentie la codecuri sa le puteti vedea) http://www.rancaonline.ro/webcam/webcam.html
  iar pentru Firefox aveti
  http://www.rancaonline.ro/webcam/webcamf.html

  Comentariu de Webmaster — 8 mai 2008 @ 21:20

 4. Înainte să mă criticaţi, staţi să ne înţelegem fiecare ce vrem să exprimăm. Nu sunt „neadevăruri” spuse cu rea intenţie. Sunt rezultatul experienţei întâlnirii cu site-ul dvs ca posibil vizitator!

  Iniţial am găsit un link pe site-ul dvs care nu a funcţionat nici după instalarea codecului FFShow pe care îl oferiţi. Ulterior, din alte rezultate ale căutării cu Google au rezultat 3 link-uri către dvs, cu patinoarul Drumul Taberei, care însă afişau pagini fără flux video.

  Nu ştiu şi nici nu este treaba mea dacă în clipa aceea site-ul dvs întâmpina probleme tehnice, camerele erau oprite sau pur şi simplu de vină este codecul pe care nu l-au recunoscut nici Firefox, nici Media Player. Nu este vina mea sau a celor ce ajung pe site-ul dvs că nu oferiţi un serviciu user-friendly şi vă obligaţi vizitatorii să instaleze software suplimentar (care uneori poate fi şi periculos).

  Personal consider aiuristică obligativitatea instalării a ‘nşpe mii de programe şi codecuri pt tot atâtea site-uri web, în condiţiile în care există deja nişte standarde implementate în playere clasice şi browsere, care guvernează transmisia în condiţii decente. Există Media Player, există Quick Time, există… Dar dvs ştiţi deja asta, bănuiesc.

  Nu v-am adus nici o critică. Vă rog să recitiţi articolul. Am spus doar că după ce am încercat de mai multe ori să vizualizez streaming-ul dvs, a trebuit să mă dau bătut pt că nu s-a afişat nimic. Punct!

  Vă invit deasemenea să daţi o căutare pe Google după „web cam patinoar drumul taberei”. Veţi găsi şi alte mesaje, de la persoane ce întreabă de ce nu merg camerele de la patinoar. Ex: pe site-ul Mobotix. Bănuiesc că nu se adunaseră „n” firme cu camere video acolo, nu?

  O să revin în cursul zilei de mâine pe site-ul dvs, făcând un test de la mai multe calculatoare şi prin mai multe browsere. Dacă situaţia se va remedia până atunci, voi afişa cele 3 link-uri. Dacă nu, nu are rost să trimit lumea spre alte link-uri moarte.

  Numai bine!

  I.

  Comentariu de Ionuţ — 9 mai 2008 @ 1:33

 5. Nu te critic !
  De ce pentru o placa video trebuie sa instalezi un driver ?
  Asa si in cazul camerelor IP producatorii implementeaza un codec pentru camera, in cazul camerelor Mobotix fara acel codec instalat in sistem nu puteti vizualiza imagini live in ActivX. Totul depinde de configurarea camerelor ! In alta ordine de idei, daca scoti o pagina din contextul unui site vizitatorul care vine dintr-un link nu stie ce este scris in pagina „home” a sectiunii din care face parte pagina ! In cazul nostru pe pagina „home” sunt specificate cu o * camerele care nu functioneaza tot timpul.
  Multumesc pentru intelegere !

  Comentariu de Webmaster — 9 mai 2008 @ 9:38

 6. Ceea ce-mi spuneţi mi se par nişte explicaţii logice şi de bun simţ. Voi reveni cu un articol pe această temă, prezentând serviciul dvs.

  Comentariu de Ionuţ — 9 mai 2008 @ 10:43


RSS feed for comments on this post.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: