Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

13 Mai 2008

Câteva răspunsuri

Filed under: Informaţii de uz general — Ionuţ @ 10:30
Tags:

Câteva răspunsuri la unele din cele mai căutate expresii (conform statisticii WordPress):

„Drumul Taberei sau Drumul Taberii?” Ambele forme sunt acceptate, dar se foloseşte cu precădere prima variantă.

„Drumul Taberei nr. 1” sau „De unde începe Drumul Taberei?”. De la Răzoare spre Orizont, în triunghiul format de străzile Drumul Taberei, Drumul Sării şi Lt. Găină, pe partea stângă e o casă albă marcată cu nr. 1.

„Drumul Taberei nr. 90” La Piaţa Valea Ialomiţei, cum veniţi din oraş şi coborâţi din autobuzul 268, blocul din stânga. Probabil că aţi căutat agenţia Raiffaisen Bank ING, magazinul Orange, etc. 🙂

„Antonel Tănase” Ăsta e în topul căutărilor, indiferent de forma în care e scris numele său. E nenea ăla cu mustaţă care apare la OTV şi promite că face şi drege. Are şi site; doar introduceţi numele lui legat în bara de adrese a browserului, urmat de .ro şi l-aţi găsit!

„Drumul Taberei nr. 18” Ăsta e Complexul Orizont, cel cu piaţa agroalimentară. Dar probabil că aţi dorit să aflaţi unde sunt birourile Administraţiei Locale Sector 6. Tot acolo, în partea stângă a complexului, în locul fostului restaurant.

„Liste repartizare locuinţe Brâncuşi” Din câte ştiu Primăria a suspendat repartiţiile în 2006 din cauza numărului mare de cereri. Deşi iniţial s-a anunţat că se vor relua în 2007, nu am auzit încă de noi liste. Un sfat ar fi să sunaţi la Primărie, dar trebuie să aveţi răbdare, că sunt nişte tanti sictirite acolo, iar ocazional răspunde la telefon şi „bodyguarda”.

„Metrou Drumul Taberei” Nu avem. Încercaţi peste vreo 15 ani. Partenerii de afaceri ştiu de ce. 😉

„Harta Drumul Taberei” Puteţi folosi ultima ediţie, cea din 2008, a hărţilor afişate pe site, cea de la AGC Busman, chiar dacă în unele puncte e perimată. Vă garantez că nu veţi găsi asemenea detalii nici pe bucuresti.com.ro. Deasemenea puteţi uneori găsi ce vă interesează în încercările de hărţi propuse de mine pe bucăţele. Avantajul la ele e că aveţi detalii la nivel de adresă.

„Şcoli/biserici/alte instituţii în Drumul Taberei” Sunt multe. Pt instituţiile de învăţământ puteţi căuta o locaţie pe site-ul Ministerului Educaţiei (au un fişier cu lista). Mai e până să afişez şi eu aşa ceva.

„Policlinica Drumul Taberei 34” Cum coborâţi la Drumul Taberei 34 vă întoarceţi până la magazinul Albinuţa, o luaţi prin stânga magazinului şi chiar în faţă, puţin poate spre dreapta, veţi vedea o clădire joasă. Aia e policlinica.

„Policlinica Speranţe” M-aţi prins, nu ştiu unde e.

„Policlinica Bujoreni” De la Răzoare pe Timişoara, prima staţie. Pe partea stângă, vis-a-vis de şantierul noului mall, este o clădire joasă bleu, cu însemne medicale pe ea.

„Complex Comercial Flipper” Probabil aţi vrut să ajungeţi la magazinul de covoare. E la intersecţia Bd. Timişoara cu Str. Valea Oltului, în spatele şi prin stânga reprezentaţei Nissan şi a spălătoriei auto.

„Aleea Haiducului nr. 5-7/Hotel/Complex Haiducului” sau „Obiective militare Drumul Taberei” Altă căutare de top. Tot ce ţine de Ministerele Apărării şi de Interne e detaliat doar la nivel de adresă şi eventual denumire. Detalii mai multe nu pot oferi, atât datorită accesului restrictiv şi a secretomaniei din sistem, cât şi lipsei de elemente ce ar putea interesa publicul larg.

„Hartă RATB Drumul Taberei” Până fac eu una numai cu Drumul Taberei, o idee bună e să intraţi pe site-ul operatorului municipal, unde veţi găsi o hartă în Flash cu tot Bucureştiul.

„Magazine/blocuri noi în Drumul Taberei” Cam nasol pt voi dacă căutaţi după aşa ceva. Pt că nu avem, iar puţinele proiecte imobiliare se desfăşoară la marginea şi în afara cartierului, fiind şi de dimensiuni reduse.

„Blog Drumul Taberei” Io, io, io! :p

Alte întrebări? 🙂

Anunțuri

9 comentarii

 1. Dispensarul „Speranţe” – pentru copii – este pe Aleea Compozitorilor. Pe Compozitorilor, imediat după complexul Drumeţul, este un bloc OD. În capătul său este un pasaj de legătură între Strada Compozitorilor şi Aleea COmpozitorilor. Cum ieşiţiţi din pasaj, imediat în stânga se mai face o alee. Este şi o creşă acolo.

  Comentariu de Cristian Banu — 13 Mai 2008 @ 11:03

 2. se accepta „taberii”? nu e gresit gramatical?

  dispensarul sperante e un loc ascuns foarte bine, ca sa nu poata ajunge muritorii de rand la el… acolo e medicul meu de familie si prima data am dat ocol 10 minute ca sa ma lamuresc pe unde se intra.

  din cate imi aduc eu aminte, raiffaisen nu e la dr. taberei 90 ci alaturi (92)? dr. taberei 90 are ing, inca vreo 3 banci care nu m-au interesat ca n-am cont acolo, farest, florarie, farmacie, pet shop (?)… samd.

  Comentariu de Jen — 13 Mai 2008 @ 11:23

 3. Pe plăcile vechi e scris şi „Taberii”. N-am zis că e corect, ci doar acceptat.

  90 e ăla de la stradă. Drumul Taberei 92 e cel cu Electrica, din piaţă, băgat mai în spate (unde e sediul lui Antonel). Raiffeisen e mai încolo, la nr. 94, deci e o prostie ce am zis eu prima dată.

  Comentariu de Ionuţ — 13 Mai 2008 @ 11:44

 4. ok, 94 e cu raiffeisen… in 90 am stat eu pana prin 2000, d-aia am sarit. desi acum, ca trec mai rar pe acolo, nu mai sunt la curent cu noutatile… o data la cateva luni apare cate o banca noua, se inchide un magazin si se deschide altul… eu inca tin minte perioada in care erau mercerie, magazin de tevi si robinete… dupa aia second-hand-ul la care era coada cand aduceau marfa… si nea jean de la mini-complexul de la parter care avea deschis pana la 2 cand ni se facea foame mie si vecinei mele. orange store-ul nu vinde cola si cartofi prajiti, din pacate 😦

  ok, gata cu nostalgiile.

  Comentariu de Jen — 13 Mai 2008 @ 13:20

 5. Referitor la “Harta Drumul Taberei” te ajut eu chiar acum sa o integrezi in site trimete-mi un mail sau suna-ma pe nr. de la contact. Te descurci !
  Norocul este ca am copilarit in Dr.Taberei si lucrez de ceva timp la ea dar pentru o cauza nobila va fac o donatie ! Ma intereseaza ce dimensiune vrei sa aiba (width=”?” height=”?”). Daca te grabesti in seara asta o ai bagata pe blog !

  Comentariu de Webmaster — 13 Mai 2008 @ 21:30

 6. Ai uitat de Policlinica Histria si de dispensarul comasat de adulti de la Raul Doamnei 😀

  Comentariu de Dan — 14 Mai 2008 @ 12:17

 7. Nu mai ştiu dacă m-a întrebat cineva de ele. Astea erau răspunsuri la cele mai uzuale întrebări.

  Comentariu de Ionuţ — 14 Mai 2008 @ 12:39

 8. Str Drumul Taberei nr.94, Raiffeisen Bank, stie cineva cam pe unde vine ?
  Multumesc, inteleg ca este dupa Valea Ialomitei…

  Comentariu de Horia — 29 Iulie 2008 @ 22:05

 9. Pe Buclă, între Valea Ialomiţei şi American Beer House (sau Mega Image-ul de lângă Valea Argeşului, tot aia e).

  Comentariu de Ionuţ — 30 Iulie 2008 @ 0:45


RSS feed for comments on this post.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: