Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

7 iulie 2008

Lista

Filed under: Informaţii de uz general — Ionuţ @ 1:03

Rich O’Malley, omul de care am amintit în interviul pt defunctul MyKinda.ro şi care m-a inspirat în înfiinţarea primului blog din România dedicat cartierului Drumul Taberei (şi singurul blog al unui cartier din România activ în acest moment) şi-a închis blogul. Motivul invocat a fost că nu mai simţea că este o platformă destul de eficientă în împărtăşirea experienţelor legate de zona Astoria din Manhattan, despre care scria la ziar.

Acest fapt îmi întăreşte convingerea că comunitatea online Drumul Taberei va trebui să fie interactivă. Nu spun nimic nou, ştiu, dar nici nu am de gând ca acest proiect să dispară la un moment dat.

Mă tot gândesc cum ar trebui să arate viitorul infodrumultaberei.ro, astfel încât să atragă conţinut de la vizitatorii săi, fiecare să înveţe câte ceva de la ceilalţi, să nu devină un proiect banal şi egocentrist, ce se învârte în jurul unui singur om. Am fost martorul mai multor astfel de tentative din partea altora, dar toate eşuate.

Acesta este un blog regional. Viitorul site va fi unul regional. Spre deosebire de alte „portaluri” despre Drumul Taberei noi nu vom avea ştiri de la Poplaca din Vale sau cu cine a mai ieşit nu-ştiu-care fotbalist. Nu! Vreau, aşa cum îmi doresc eu să existe proiectul, să devină primul portal exclusiv despre Drumul Taberei.

Am înfiinţat Lista. Acolo puteţi să spuneţi ce doriţi voi de la infodrumultaberei.ro, astfel încât să vă fie pe plac, să vă atragă, să puteţi împărtăşi cu alţii materiale cu Drumul Taberei, şi să aveţi un motiv în plus de mândrie că sunteţi locuitorii acestui cartier.

PS1: autocritica funcţionează şi la această oră târzie din noapte. Nu sunt mulţumit de exprimarea din acest text, dar sper că aţi înţeles ce vă cer.

PS2: încă se face recensământul bloggerilor din Drumul Taberei. Ar fi bună şi o întâlnire pt un schimb de opinii şi pt a discuta cum putem populariza cartierul (sună cam pompos la ora asta, nu?)

PS3: încă adun date despre iniţiative asemănătoare pe care să le susţin la rându-mi. Până acum publicată lista cu site-uri dedicate unor cartiere/zone/sector din Bucureşti, precum şi vizite pe bloguri dedicate unor oraşe din ţară (de ce la ei se poate, şi la noi nu?) Dacă cunoaşteţi cazuri, trimiteţi-mi un e-mail, să anunţăm lumea. Încă nu-mi explic de ce, de exemplu, Militari-ul, cartier de vreo 3 ori mai mare ca al nostru, nu are un site cu informaţii utile?

Reclame

6 comentarii

 1. i’m in pentru o eventuala intalnire.

  Comentariu de Jen — 7 iulie 2008 @ 2:00

 2. 😀 You are in şi la comentarii. Dar restul de câteva zeci/sute care intră zilnic aici, unde sunt? Ăştia tineri care se uită lung la tricoul meu pe stradă, atraşi de „Drumul Taberei”, ăştia nu au internet, sau îl folosesc doar la descărcat filme porno? Ei, lasă că fac eu site-ul ăla şi bag script de monitorizare a traficului, să văd eu exact câţi vizitatori unici am, câţi se întorc şi câţi îl descoperă pt prima dată. Şi dacă chiar nu se îmbulzeşte nimeni să propună funcţiile site-ului, o să-l fac eu după plăcerea mea, că şi-aşa am nişte idei avangardiste pt un asemenea site. Şi cui nu-i convine în spate, să se mute în faţă, vorba bancului ăla porcos cu beţivul din tramvai.

  Comentariu de Ionuţ — 7 iulie 2008 @ 8:53

 3. Nu am stiut unde sa postez mesajul asta, sper doar sa nu te deranjeze ca l-am postat aici. Ai idee unde e vreun cabinet stomatologic prin zona? Apropos zisese-i tu pe unul din site-urile tale cum ca, care e legatura intre stomatologie si ginecologie, dar intre stomatologie si varice ce legatura e, ca eu chiar nu gasesc una.
  In legatura cu post-ul asta, ia legatura cu aia de la trafic.ro, iti inscrii siteul si acolo vezi exact statisticile, ipuri, etc.

  Comentariu de Andreea — 7 iulie 2008 @ 9:42

 4. Trafic.ro nu permite monitorizarea blogurilor găzduite. Trebuie să ai propriul tău site, ca să-ţi introduci scriptul lor în pagină.

  Cabinetele de care ziceam sunt la Sibiu/Haiducului, zona Favorit. Găseşti şi mai aproape de casă, unul fiind în TD40 mi se pare (nu garantez că ăsta e numele) în spatele staţiei de bus de la Piaţa Valea Ialomiţei. Cât aştepţi, fă-mi şi mie o poză la tabloul ăla din spatele uşii lor, cu doctorul nebun şi asistentele sexy, că eu de câte ori m-am dus să le repar interfonul n-am apucat. 😀

  Comentariu de Ionuţ — 7 iulie 2008 @ 11:08

 5. Mersi de raspuns.
  Cred ca stiai ca daca scrii pe google.ro „drumul taberei”, siteul tau apare al doilea pe prima pagina, ceea ce e foarte bine. plus ca nu ai facut reclama pe net, pentru siteul asta, mai ales ca sunt multi care platesc zeci de euro ca sa apara pe prima pagina prin promovare.

  Comentariu de Andree — 7 iulie 2008 @ 12:20

 6. Ştiu că apar în primele rezultate la google.ro după diferiţi termeni, fără a fi avut o campanie susţinută sau reclame plătite.

  Comentariu de Ionuţ — 7 iulie 2008 @ 13:06


RSS feed for comments on this post.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: