Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

6 septembrie 2008

Greşeală frecventă

Filed under: Informaţii de uz general — Ionuţ @ 0:27

PhotobucketŞi anume că lumea nu prea ştie unde e Drumul Taberei şi unde Militari. Şi din cauza asta deseori văd la tembelizor cum editorii scriu tâmpenii.

Dacă ar fi numai retarzii de la „ştiri”, ar fi OK. Dar ce te faci că e plin internetul de bovine care, în spirit de turmă şi mai ales în condiţiile în care nu trec prin cartier, îşi dau cu părerea despre anumite chestiuni? Să amintesc aici numai poza cu Drumul Taberei 34 în 1968, care a circulat peste tot pe internet ca fiind ba Favorit, ba Orizont, ba „Favorit, la o staţie distanţă de Apaca”…

(Foto: Realitatea TV)

UPDATE:

Situaţia delimitării zonale pt evitarea confuziilor.

Reclame

12 comentarii

 1. Din clipul de la iRealitatea se deduce ca ar fi o benzinarie Mol, probabil cea de pe Lujerului dintre Cora si Plaza (indiciu: coloratia verde de deasupra pompelor de benzina). Benzinaria cu pricina e intr-adevar in Militari.

  Comentariu de Test — 6 septembrie 2008 @ 9:07

 2. Exact asta e si discutia pe care am avut-o azi cand am vazut stirea cu un coleg care sta in Militari.Eu am sustinut ca Militarii incep de la linia ferata, el sustinand ca incep de la linia de tramvai.

  Comentariu de teoctist — 6 septembrie 2008 @ 12:28

 3. Eu am întâlnit şi persoane care spuneau că în spate la Tricodava e deja Rahova. Dar asta cu „Plaza e în Militari” e poate cea mai frecventă.

  Comentariu de Ionuţ — 6 septembrie 2008 @ 13:28

 4. Aoleu, iar a ajuns un mesaj de-al meu la spam……

  Comentariu de Dan — 6 septembrie 2008 @ 13:36

 5. @Dan: tu mă îmbătrâneşti înainte de vreme. 😀 Noroc că eram pe fază, cu telefonul în mână. 😉

  Comentariu de Ionuţ — 6 septembrie 2008 @ 13:40

 6. deci, singura benzinarie de langa mall o stiu pe aia de la CORA, sau in spatele lui plazza, daca acolo s-a intamplat e bine, daca nu … e altceva 😉

  nu?

  Comentariu de piticu21 — 6 septembrie 2008 @ 14:29

 7. @Piticu: Cristi, nu făceam anchete OTV-istice, ci doar spuneam că Plaza nu se află în Militari, aşa cum afirmă Realitatea TV şi alte persoane. De altfel, pt învăţarea diferenţelor am pus acum mai sus o poză cu situaţia zonală.

  Din aceeaşi gamă: Adina a găsit un anunţ în care zona Bd. Timişoara/Str. Sibiu era dată în sectorul 5. Aşa cum am mai spus şi altădată, mai există încă rezidenţi ai cartierului Drumul Taberei care habar n-au unde locuiesc.

  Comentariu de Ionuţ — 6 septembrie 2008 @ 18:07

 8. n-ai de ce sa ii inveti …

  n-ai cum sa ii inveti stiu … e obsesia cu calea ferata. Insa fiecare se considera unde vrea parerea mea 🙂

  Comentariu de piticu21 — 7 septembrie 2008 @ 0:52

 9. 😀 Ai şi tu dreptate… 🙂

  Comentariu de Ionuţ — 7 septembrie 2008 @ 1:06

 10. Ca bine le mai zici

  Comentariu de Animalici — 9 septembrie 2008 @ 16:32

 11. Pentru acesti destepti sa le recomandam sa nu se mai complice cu cartiere si zone, ca e greu, doar la neuroni, sa spuna mai simplu „in Bucuresti, pe dreapta”…

  Comentariu de juliana — 11 septembrie 2008 @ 12:39

 12. Delimitarea este gresita! Bulevardul Timisoara desparte cartierul Militari de Drumul Taberei; casele dintre Bdul Timisoara si calea ferata apartineau comunei Militari dinainte sa se construiasca blocurile ceausiste!! Pana sa va apucati sa trageti linii mai uitati-va si voi pe harti care reprezinta ansamble de locuinte din perioada 68-84(cand au fost construite marile cartiere)sau pe documente legate de evolutia teritoriala a Bucurestiului!!

  Comentariu de Uri — 14 ianuarie 2009 @ 23:14


RSS feed for comments on this post.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: