Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

13 august 2008

Băieţii veseli nu au somn în noaptea asta…

Filed under: Foto,Lucrări,Transport şi trafic — Ionuţ @ 2:45

…prin urmare s-au apucat să bocăne cu picamerele sub geamul meu. Ieri au ţipat şi s-au înjurat toată ziua. La 1 jumate noaptea nu i-am mai suportat, mi-am luat aparatul foto şi am ieşit să văd ce se întâmplă şi ce s-a mai lucrat în săptămâna cât am lipsit din ţară. S-au uitat ei cam lung la mine, dar asta e!

4 echipaje de la RATB doboară stâlpii de beton de pe partea cu Brâncuşi-ul, porţiunea dintre Bd. Timişoara şi Str. Valea Ialomiţei. De ce n-au făcut asta ziua, e greu de înţeles, tot aşa cum nu se poate explica logic şi raţional de ce traficul a continuat pe tot parcursul lucrărilor. Faptul că ăsta e traseul de retragere la Depoul Bujoreni a 60 de troleibuze nu este o scuză. O parte din ele (rezervele) puteau fi trimise la Depourile Vatra Luminoasă şi Alexandria, iar cele ce trebuiau să intre în serviciu la prima oră puteau fi adăpostite pe cele 2 terminale de la Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului, cu pază şi tot tacâmul. Soluţii de compromis ca să faci o treabă ca lumea, nu de mântuială, există. Voinţă mai greu.

Aşadar:

Photobucket

Photobucket

Să nu vă închipuiţi că Poliţia Comunitară era acolo ca să dea o mână de ajutor. Nu! Erau doar în trecere. La Nisipurile de Aur poliţiştii bulgari au blocat zilele trecute o stradă doar pt o simplă toaletare a unui pom! La noi nu există aşa ceva.

Dar să revenim… Mai au de doborât 9 stâlpi în noaptea asta. Ăştia sunt primii „duşmani”:

Photobucket

Apoi am luat-o la pas până la Valea Argeşului (uf, că departe mai e!). Au asfaltat toată strada până acolo (e drept că în unele porţiuni e cu denivelări), iar trotuarul de pe partea stângă, cu blocurile vechi, a fost reasfaltat de la Valea Ialomiţei până la statuia lui Brâncuşi. Noile staţii RATB nu sunt asfaltate, ci cimentate, arătând groaznic.

Interesant e faptul că au refăcut şi staţia fostei linii preorăşeneşti 421 din dreptul Brâncuşi-ului. Se prefigurează ceva de care noi nu ştim?

Photobucket

La Flipper au tras un refugiu de ciment în mijlocul străzii. Pe el stă cocoţat vechiul stâlp cu vechiul semafor şi vechile semne de circulaţie. Dar nu asta e problema, ci faptul că încă are pe el o bucată din vechiul asfalt, şi acum arată ca un bolovan pus peste alt bolovan.

Photobucket

Photobucket

În rest am observat că la intersecţia Valea Argeşului cu Valea Oltului s-a deschis un BCR în incinta Conexpert Business Center. Deci soluţii de spaţii noi există! Numai eu eram prostul care în 2003 făcea cerere la Bancpost să deschidă o sucursală în Drumul Taberei şi ei îmi răspundeau că nu există spaţii.

Photobucket

Mega Image viu iluminat noaptea:

Photobucket

Şi vis-a-vis de Flipper cişmeaua ce a stat câteva luni nefuncţională, ca mai apoi să fie mai tot timpul pornită, risipindu-se nenumăraţi metri cubi de apă din reţea:

Photobucket

5 comentarii

  1. Puteai sa inchizi geamul si sa dai drumul la ventilator. Cel putin noi asa am facut. Iar sediul ala BCR e de vreo cateva luni acolo.

    Comentariu de Andreea — 13 august 2008 @ 9:25

  2. Ce deşteaptă eşti, mâncate-ar tata! 😀 Am închis geamul. Am dat drumul la ventilator pt că e super-hot. Dar ce vină am eu că nu dorm ca bolovanii?
    Din câte-mi amintesc nu stau la Valea Argeşului. Şi nu trec des pe acolo pt că urăsc s-o iau pe jos de-a lungul Văii Oltului, la fel cum nu agreez s-o iau pe jos până la Gorjului când nu vine 137. Dar stai! Dacă tot ştii de ăla de câteva luni, poate ne zici când se deschide şi ştrandul, că mă întreabă şi lumea, şi nevasta… 😉

    Comentariu de Ionuţ — 13 august 2008 @ 9:31

  3. Desteptaciunea e trasatura de familie:)). Am aflat de BCR-ul ala cand venise soferul meu cu masina, ca nici mie nu imi place sa o iau pe valea oltului.Mi se pare mult mai lung drumul pe acolo decat daca as fi luat-o pe la mega image de pe drumul taberei. Iar de strand habar nu am ca nu ma intereseaza asta. Prefer sa fac un dush decat sa ma umplu de bube de la strand (cine are pielea rezistenta si ii permite sanatatea nu are decat sa se duca):P

    Comentariu de Andreea — 13 august 2008 @ 10:09

  4. Apropo de risipa, avand si o casa in prelungirea Ghencea am observat ca iluminatul public se aprinde de la ora 17, ramas dupa programul de iarna. Dar, deh, acolo e considerat sectorul 5…

    Comentariu de Adina — 17 august 2008 @ 13:44

  5. N-are a face sectorul cu becul. Iluminatul public stradal e concesionat la nivel de Municipalitate firmei Luxten. Problema e că echipamentele de automatizare sunt învechite, suprasolicitate sau prost alese, şi de aceea avariile în reţea sunt frecvente.

    De exemplu pt iluminat stradal se recomandă acţionarea prin comanda dată de un senzor crepuscular (zi-noapte), nu prin programator orar (cu atât mai puţin electro-mecanic, pt că ăla n-are memorie la întreruperea alimentării cu curent).

    Comentariu de Ionuţ — 17 august 2008 @ 16:22


RSS feed for comments on this post.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.