Hărţi şi informaţii despre Drumul Taberei

22 iulie 2008

Câteva precizări la un comentariu…

Filed under: Comunicări — Ionuţ @ 17:49

…publicat aici de utilizatorul Edi.

Blogul ăsta e o pseudo-comunitate din mai multe motive:
– platforma pe care e găzduit blogul nu permite decât postarea de comentarii la articole şi scrierea de articole noi de către utilizatori WordPress.com setaţi de mine
– au fost destule promisiuni de colaborare, din păcate nematerializate; în timp ce alte site-uri au colectiv de redacţie pe diferite specializări, aici nu s-a întâmplat asta

Pe infodrumultaberei.ro sper eu să reuşim ceva de genul comunităţilor online, în care fiecare să aibă un cont şi o platformă de discuţii. Ceva mai bun decât aici; în orice caz rămâne de văzut cum. Deocamdată proiectul stagnează din vina mea, deoarece nu am reuşit să-mi fac un plan clar despre cum ar trebui să arate. Am doar câteva chestii vagi în cap, dar nu o formă bine definită.

Mai e problema că oricât te-ai strădui să acoperi toată plaja de informaţii de interes public, când ai ajuns la firme eşti terminat. Unele se desfiinţează, iar tu nu ai de unde să ştii pt că, atâta timp cât firmele respective nu plătesc un leu pt reclamă, nu sunt interesate de actualizarea datelor. Aşa că după 1 an estimez că cel puţin 25% din date sunt perimate, mai ales că nu are cine să le updateze.

Info rutiere sunt în măsura în care afli de ele de la primării. Incidentele în trafic nu pot fi monitorizate deocamdată, şi nu-mi fac speranţe că în următorii 5 ani vom reuşi implementarea a aşa ceva.

Scurtături în trafic am prezentat deja aici. Atenţie la amănunte!

O parte din planurile de viitor în infrastructură sau imobiliare sunt deja publicate. Evenimentele gen concerte, etc nu pot fi deocamdată anunţate, pt că nu am nici un colaborator care să „scaneze” publicaţii de profil.

Transportul în comun va avea deocamdată 3 hărţi, unele cu trasee full-color:
– staţii taxi (deja publicată aici)
– trasee microbuze (mai mult de 10 trasee ce străbat cartierul)
– trasee RATB colorate distinct pt fiecare linie în parte

PUZ/PUG? Avem aşa ceva?

PS: şi da, harta Salut Bucureşti este o unealtă minunată, de care auzisem, dar nu o încercasem. Bravo lor!

5 comentarii

  1. eu ma uit destul de des pe ‘publicatiile de profil’ (presupun ca asta inseamna 7 seri si 24 fun, nu?) dar foarte foarte rar se anunta evenimente in drumul taberei. poate pentru ca nu prea se intampla, poate pentru ca organizatorii nu le anunta in revistele cu pricina… nu stiu.

    Comentariu de Jen — 23 iulie 2008 @ 9:47

  2. Da, mai ales alea. Nu arată pt că, aşa cum a zis cineva, suntem un „cartier de dormitoare”. Mai sunt din când în când concerte în parc sau vis-a-vis, dar nu putem afirma că ar exista un Drumul Taberei cultural.

    Comentariu de Ionuţ — 23 iulie 2008 @ 12:16

  3. Stiu platforma pe care este gazduit blog-ul. Ma gandeam ca in viitor vrei sa apelezi la alt CMS (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_content_management_systems)… de exemplu Joomla. Nu stiam ca ai de gand sa ramai pe WordPress.
    Legat de firme, poti sa adaugi data ultimei actualizari la fiecare in parte. Si faci modificari in functie de comentariile vizitatorilor.
    La info rutiere ai dreptate. 😦 Te inteleg si la evenimentele gen concerte.
    PUZ/PUG… se pare ca avem… ai inceput sa pui unele pe site. Multumim.
    Data trecuta am scris o lista cu ce as dori eu pe un asemenea site… imi dau seama ca nu totul este realizabil si stiu ca unele chestii sunt deja pe blog… doar trebuie putin organizate.
    Tine-o tot asa 😉

    Comentariu de Edi — 4 august 2008 @ 16:51

  4. Deocamdată discuţiile se desfăşoară aici. Aşa limitată cum este, platforma WordPress.com oferă totuşi posibilitate de exprimare la nivelul actual.
    Mulţumesc pt aprecieri.

    Comentariu de Ionuţ — 12 august 2008 @ 11:31

  5. apropo de harti pe asta o stiti ?
    gaseste adrese din bucuresti http://harta-bucuresti.com.ro/harta-strazi-bucuresti.html

    @ionut – cartier de dormitoare s-ar putea sa fie un termen generic dat zonelor care prezinta doar locuinte si nu mai are si alte activitati. in bucuresti s-ar putea sa nu mai existe cartiere dormitoare, toate au fost napadite de chioscuri si magazinase 🙂

    Comentariu de adi — 12 iunie 2009 @ 14:55


RSS feed for comments on this post.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.